X

Met de bouw van een jeugdhostel zet Haex ook
een nieuwe stap richting de toekomst.

In opdracht van Toerisme Vlaanderen is Haex recent gestart met de bouw van een jeugdhostel in het voormalig klooster van de Zwartzusters-Augustinessen in de Volmolenstraat in het stadscentrum van Lier. De aanbesteding werd toegekend op basis van een wedstrijd die Haex, samen met DFM Architectural Office, won.

De stad Lier, die al enkele jaren een acute vraag had naar infrastructuur voor een jeugdverblijf, heeft hiervoor een deel van het klooster voorwaardelijk afgestaan aan Toerisme Vlaanderen. Er diende een jeugdhostel te komen met een capaciteit van 80 bedden en dat met een strikte deadline: voor het eind van 2015.

Het eerste Design, Build & Finance project voor Haex.
Het project werd begroot op 2,2 miljoen euro en zal door Haex worden uitgevoerd op basis van een ‘Design, Build & Finance’ propositie. Dit wil zeggen dat niet alleen het ontwerp, bouw en inrichting in handen zijn van Haex, maar ook de financiering. De ‘Finance’ hierbij houdt in dat op basis van een Recht van Opstal er een financiering kan gebeuren met een financiële partner. Zo is Haex meteen met de werken kunnen beginnen.

jeugdhostel

Sneller uitvoeren door voorfinancieren van overheidsopdrachten
“Op die manier wordt er geen vertraging opgelopen omwille van begrotingsprocedures bij een overheidsopdracht. Na beëindiging kan het project dan worden overgedragen aan Toerisme Vlaanderen. De opdracht is inmiddels gestart en de oplevering is voorzien voor eind 2015, zoals gepland.” Aldus Joeri Haex De gangmaker achter het project is niet toevallig de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans, die vlak bij het klooster ligt. Door de organisatie van cultuurklassen in hetzelfde gebouw ontstond de behoefte om logies te kunnen verschaffen aan internationale gasten. Met het jeugdhostel in het vooruitzicht wil men in de toekomst ook zomeracademies podiumkunsten en muzische vormingsklassen organiseren.

haex bouwt al 3 generaties... voor generaties

haex is een all-round bouwonderneming voor zowel nieuwbouw- als totaalconcepten en is voornamelijk actief in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant. haex biedt een kwaliteitsgerichte service en afhandeling van al uw bouwprojecten en zorgt voor een totaalaanpak van design tot afwerking. haex werkt met een 50-tal medewerkers en beschikt over een grote knowhow inzake doelgroepconcepten. Op die manier is haex vaak een bevoorrechte partner in de bouw van projecten zoals serviceflats, zorginstellingen, bedrijfsgebouwen en utiliteitsgebouwen.

haex is tevens initiatiefnemer van 'Frame Products', een fabrikant van geprefabriceerde betonelementen voor snelle en efficiënte afwerking van vloeren en wanden.

haex is actief lid van de Confederatie Bouw (lidnr. 7513).

de historiek

Het begon allemaal in 1963. Jozef Haex richt een bouwonderneming op samen met zijn zonen Leon en Jean. Het zijn de gouden jaren ’60, hét fundament voor expansie en ambitieus ondernemerschap. In de jaren ’70 stappen ook zonen Michel, Mathieu en Guido mee in de zaak. Een halve eeuw later is de nv haex uitgegroeid tot een allround aannemingsbedrijf, dat ook buiten Limburg bekend staat voor zijn kwaliteit en service.

 

Intussen is ook kleinzoon Joeri aan boord en geeft samen met Michel richting aan projecten die nog generaties lang zullen inspelen op de werk- en woonbehoeften in Vlaanderen.

nieuws